9 de novembre de 2011

Cóc d'avellanes i codonyat



Als USA s’ho saben muntar molt bé. En aquell país sempre estan a punt per a celebrar el Dia Nacional del que sigui. Entre aquests dies en honor a alguna cosa ens trobem que el dia 15 de novembre celebren el National Bundt Day, és a dir, i segons la nostra interpretació, el Dia Nacional del Cóc. Dit així sona una mica estrany, però no estaria gens malament promocionar seriosament els cócs i no se'n perdés la tradició de fer-ne en totes les cases. 

Tot i així, com que la xarxa en va plena i ens encanten els motlles Nordicware, especials per a coure els bundt, també ens volem afegir a la celebració americana fent el cóc d'avui, que més o menys reuneix les característiques d'un bundt però amb un toc més nostrat (les avellanes, el codonyat, l'oli), dins d'un motlle americà.


INGREDIENTS:                                                         
- 4 ous
- 200 cc d'oli d'oliva suau
- 200 g de sucre
- 1 sobret de llevadurina (tipus Royal)
- 150 g de farina
- 150 g d'avellanes torrades mòltes
- 1 culleradeta de canyella
- 200 g de codonyat (el nostre, fet a casa)
- 75 g de nous
- sucre llustre per espolsar


Es baten una mica els ous sencers, s'hi afegeix l'oli, el sucre i es remena bé, s'hi incorpora la farina, el llevat, les avellanes mòltes, la canyella fins que està tot ben integrat, s'hi posa el codonyat a trossets i les nous una mica partides. S'aboca dins d'un motlle untat i s'entra al forn, ja calent, i es cou uns 40-45 minuts a 160º. Es deixa refredar uns 10 minuts, es desmotlla i quan es fred s'espolsa amb sucre de llustre.





Aquest cóc és deliciós i molt fàcil de fer i si no teniu aquest motlle el podeu fer perfectament dins d'un motlle ródó d'uns 22-25 cm de diàmetre.

Font de la recepta en aquest llibre.


8 comentaris:

  1. Oh, posar codonyat al cóc em sembla una idea fantàstica! Segur que li dóna un toc molt bo!
    Els bundt cake són tan bonics!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Tinc un troç de codonyat que no sabia que fer-ne i ara ja se com aprofitar-lo.
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Mercè, quin coc més bonic!! Molt bona idea afegir-hi codonyat!
    Petons!

    ResponElimina
  4. Precioses fotos i bestial bundt!!! una maravella, m´enporto un trosset...Ummm! petons

    ResponElimina
  5. Us ha quedat perfecte, i el toc de codonyat me l'apunto!!! molts petonets

    ResponElimina
  6. M'ha fet molta gràcia això de la interpretació nostra jejeje.... M'encanten els cocs, o coques, com li diem a casa. Aquesta versió que ens portes l'haig de provar, ara que tinc codony casolà.
    Petonets

    ResponElimina
  7. con estos moldes el resultado siempre es expectacular,me ha gustado vuestra receta y el resultado final,felicitats
    petons

    ResponElimina
  8. M'encanta el mix americà-català que has fet, je je je... amb les avellanes i el codonyat ha de quedar super gustós. I amb la forma del motlle queda preciós!

    ResponElimina