26 d’abril de 2013

Crep amb brandada de bacallà i melmelada de pebrot vermell


La proposta d’abril del Memòries d’una Cuinera va de creps. Ja tenim una recepta de creps al blog que utilitzem en farcit dolços. Avui els fem salats amb una recepta una mica diferent que combina molt bé amb la brandada de bacallà amb què els farcirem.
La brandada de bacallà és molt versàtil, la podem fer servir per a farcir canelons, pebrots del piquillo, tartaletes, vol-au-vents..., nosaltres sempre l’utilitzem en preparacions fredes i podem acompanyar-la d’una salsa calenta.

INGREDIENTS:

Pasta de creps:
- 2 ous sencers
- 150 cc de llet
- 25 cc d’oli
- 75 de farina
- un pols de sal
- 2 culleradetes de melmelada d’all (opcional)

Es barregen els ingredients al pot de la batedora procurant que no quedin grumolls de farina. Es deixa reposar 1 hora a la nevera. Es couen en una paella antiadherent untada de mantega, procurant que quedin ben fins. Una vegada cuits es van apilant l’un damunt de l’altre (en aquest punt, es poden congelar ben embolicats). Es farceixen.  


Brandada de bacallà:
- 300 g de bacallà remullat i dessalat
- 300 cc d’oli
- 150 cc de llet
- una punteta d’all
- un pols de sal si cal
Es posa el bacallà en una olleta just cobert d’aigua. Es posa al foc i s’hi té fins que l’aigua comença a tremolar. S’escorre, s’esmicola i es posa al pot de la batedora, s’hi posa una part de l’oli, de la llet i l’all. Es bat amb el minipimer i s’hi va afegint la resta d’oli i de llet fins que té consistència.
Acompanyament: la melmelada de pebrot vermell que fan la Bet i la Mireia de Els Fruits Saborosos.




16 comentaris:

  1. Quina proposta més escaient, original i... saborosa, una combinació exquisida! La provaré segur de fer, en alguna ocasió especial! Per no oblidar-me'n, la poso al meu pinterest: http://pinterest.com/yepesitas/boards/
    Gràcies!

    ResponElimina
  2. quina pinta, se'm fa la boca aigua! petons

    ResponElimina
  3. Nenes quina recepta més bona. Laveritat és que amb les crêpes salades no sé mai com fer-les i aquesta és una bona idea, com ara per a fer-ho el dia 1 que és festa. Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  4. Uau! Els ingredients que has triat per les creppes són d'allò més bons, i la presentació que has fet és... de luxe!! Petons

    ResponElimina
  5. Ostres!!! amb brandada un puntas! Petonets

    ResponElimina
  6. Quina meravella de crêpes! amb aquesta brandada i la melmelada.... irresistibles!

    ResponElimina
  7. Apa, unes creps delicioses. M'agraden molt les salades. Amb melmelada d'Els Fruits? Encara més.
    Feliç setmana,
    Nani

    ResponElimina
  8. espectaculars!!! com sempre. Moltíssimes gràcie sper participar noies. Petonets

    ResponElimina
  9. UUufff!! Aquestes me les apunto!!! Quina bona combinació.....
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  10. La brandada m'encanta i fa moltíssim que no en menjo.:(
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  11. Qué buenos estos creps!!!! Esa mezcla de sabores me parece genial.
    Petonets

    ResponElimina
  12. avui els he fet, seguint la vostra recepta, adaptada a la meva de les crêpes, i ha quedat boníssims. petons.

    ResponElimina
  13. Quina bona pinta!! M'apunto la idea. Petons

    ResponElimina
  14. Molt encertats amb brandada de bacallà i amb el toc de la melmelada ha de ser deliciós.
    Petonets

    ResponElimina
  15. Moltes gràcies per passar pel meu bloc! És tot un plaer :)
    Yo ya sóc segui!! Però he vist que el vostre bloc no em segueix :( Jeje
    No té importància, deu ser una errada!
    Molts petons!! ^^
    http://viviendoennuestrocuento.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  16. Només puc dir....ouuuuuuuuuuuuuuuu yeahhhhhhhhhhhh !!!! plas,plas !

    ResponElimina