24 de setembre de 2013

"Salpicón" de pasta amb salsa verda


Ja tornem a ser aquí!!!

Després de tenir el blog una mica oblidat per raons diverses (família, feina i neguits varis) ens resistim a llençar la tovallola. El nou repte del Memòries d'una cuinera, com sempre, ens esperona a treure el temps de sota les pedres per poder publicar la proposta d'aquest mes de setembre: una recepta de dinar de carmanyola.

I és que, com hi podíem faltar si fa gairebé 27 anys (coi! com passen els anys) que m'emporto cada dia del món el "túper" del dinar a la feina!!!

Per a la recepta d'avui no cal patir per si no podem escalfar la carmanyola perquè és un plat que es menja fred o a temperatura d'ambient, ni tampoc cal pensar en portar un segon plat, és un bon plat únic.


INGREDIENTS: (per a 4 persones)

- 200 g de gambetes pelades bullides o a la planxa
- 300 g de pasta de colors
- 2 o 3 potes de pop bullit (o 1 sèpia a la planxa)
- 2 tomaques

Salsa verda:
- 100 g d'ametlles crues
- un bon ram de julivert
- un ou dur
- un trosset petit de ceba (opcional)
- oli, vinagre tradicional, sal

Preparació: es bull la pasta i s'escorre. Es barreja amb el pop tallat, les gambes i la tomaca. Es fa la salsa verda triturant tots els ingredients al pot de la batedora. Es posa per sobre la pasta i es barreja bé.


Apa, ja teniu una altra idea per a preparar-vos la carmanyola per anar a treballar o per anar d'excursió.

Mercè


(P/D - I com avui és el meu sant i demà el de la Cori, aprofitem per a felicitar a totes les Mercè i a totes les Cori, Coia, Misericòrdia i Micoia del món).


8 comentaris:

  1. OOOOohh!!! Quins colors més bonics!!! Entra per la vista!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Bona pensada!! Fresquet, que no necessita ni microones!

    ResponElimina
  3. Ja veig que sempre has menjat bé, això de portar-te el menjar és el millor que es pot fer.
    Una carmanyola per fer enveja als companys.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  4. Ei, ben tornada de nou!!!!!!!
    Participar al Memòries sempre és un bon motiu per escriure al blog :)
    I més amb aquest tema, molt d'actualitat. Aquesta amanida ha de ser boníssima i molt completa.

    ResponElimina
  5. He estat molt temps sense rebre notícies teves, és que no publicaves?
    I ara que m'arriba aquesta recepta la trobo molt interessant.
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Aquesta salsa verda la trobo molt interessant!
    Una opció molt bona per portar a la carmanyola!

    ResponElimina
  7. Hola noies! m'alegro que el Memòries us serveixi per tornar a publicar al bloc. M'emporto la recepta pel recull. Petonets

    ResponElimina
  8. M'encanta aquesta carmanyola!!!
    A tu, el memòries t'ha servit per publicar... jo ni el memòries... aquest any estic fent una tornada al ralentí.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina