28 de novembre del 2013

Flam de Bourbon amb torradeta



La proposta del Memòries d'una cuinera és fer flam. Avui en fem un amb gotes, bé, amb unes bones cullerades de FourRoses Bourbon. Des de què el vaig començar a utilitzar en receptes de pastissos d’arrel americana m’agrada tenir-ne una ampolleta al rebost, sempre es pot trobar una excusa per afegir-ne una mica en alguna recepta, els cócs ràpids milloren molt;)



INGREDIENTS



- 6 ous
- 250 cc de crema de llet
- 250 cc de llet
- 6 cullerades de Four Roses Bourbon
- 150 de sucre
- 50 cc d'aigua


Caramel: (aquestes quantitats són orientatives)
- 150 g de sucre i 50 cc d'aigua

Torradeta:
- llesques de pa del dia abans, sucre i mantega.


PREPARACIÓ

Primer es prepara una llauna de forn per a coure el flam al bany maria posant aigua a la llauna i s’entra al forn engegat a 150º.
Caramel per als motlles: es posa el sucre corresponent en un cassó al foc. Quan agafa color de caramel s’hi afegeix l’aigua (amb cura perquè esquitxa) i es torna a posar al foc fins que queda consistència de salseta que abocarem al fons dels motlles, d’aquesta manera el caramel no es pren tan ràpid i dóna temps d’abocar-lo per tots els motlles. Es reserva.

Entretant, es baten una mica els ous dins d’un pot, es reserven.
Es posa el sucre i l'aigua en un cassó al foc fins que el sucre agafa un color de caramel, fora del foc i amb molta cura perquè esquitxa, s’hi afegeix la llet i la crema de llet, el sucre es quedarà pres, es remena una mica i es torna a posar al foc fins que s’hagi tornat a dissoldre. Hi posem el bourbon que faci un bull. S’aboca aquest líquid al pot on tenim els ous batuts, es remena una mica. S’aboca aquesta barreja als motlles per a flam on ja hi tenim el sucre cremat al fons. Es posen dins la safata amb l'aigua que ja tenim una mica calenta dins el forn. Es couen uns 30 minuts, tot dependrà de la mida de les flameres que utilitzem. Es deixen refredar.
Torradeta: es tallen les llesques de pa, s’unten amb mantega líquida i s’espolsen amb sucre. Es posen al forn a uns 140º-150º fins que quedin torrades però sense que agafin massa color.
Se serveix tot junt.
 



6 comentaris:

  1. Quina preciositat i quina delicadesa!!!! Ah!!!! M'encanta la safata.......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Ohhh, quina recpetassa! Han de ser espectaculars aquests flams. Apuntats! petons!

    ResponElimina
  3. Ui, ja sé a qui li pot encantar aquesta recepta, guardada!
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  4. oleeee pels amants del bourbon, que en conec uns quants!! el detall de la torradeta molt bona! petons

    ResponElimina
  5. Quina presentació més xula! Em guardo la recepta!

    ResponElimina
  6. m'encanta com queden en versió mini!!!! una bona idea per postres de Nadal. Moltíssimes gràcies reina per participar!! no falles mai. petonets

    ResponElimina