28 de març de 2014

Arròs amb sèpia i carxofes



El mes passat van contactar amb nosaltres des del Restaurant7 Portes. Ens va sorprendre gratament que el post dels Corassons d'ametlla els fes arribar fins a nosaltres, volien un detall dolç i de tradició popular per obsequiar els seus clients durant el sopar del dia de Sant Valentí i els nostres "corassons" reunien aquestes característiques.

Tot plegat, ens va fer tantíssima il·lusió que gairebé no ens ho crèiem. Vam xalar molt fent aquesta comanda que ens va permetre conèixer el Sr. Daniel Quer, gerent del restaurant, una persona encantadora a qui agraïm que, a més, ens hi convidés a sopar i que ens regalés El Llibre dels Arrossos del 7 Portes i altres arrossos.


Com que la proposta del Memòries d’una cuinera del mes de març va d’arrossos, aquest llibre ens ha anat força bé per a fer la recepta d’avui.


INGREDIENTS (per a 4 persones)

- 6 sèpies d'uns 100 g
- 400 g d'arròs
- 8 carxofes
- 1 pebrot vermell
- 8 tomaques madures
- 4 alls
- oli, sal, julivert
- 1 1/2 l (aprox.) de caldo de peix


Es netegen les sèpies i es tallen a trossets, es reserven. S'arreglen les carxofes i se'n fan 4 o 6 parts de cadascuna, es reserven cobertes d'aigua i llimona per tal que no s'ennegreixin. Es posa oli a la paella o a la cassola i s'hi salta la sèpia fins que estigui una mica daurada. S'hi afegeix el pebrot tallat a trossets i els alls picadets, de seguida que siguin rossos hi afegim el julivert i abans que se'ns cremi les tomaques ratllades. Es remena bé per tal que no se'ns recremi res. Se sala i es cou fins que el sofregit es concentri i quedi ben cuit i reduït. Hi incorporem les carxofes i les ofeguem lentament durant uns 5 minuts. Tot seguit hi afegim l'arròs, el remenem amb el sofregit. Hi aboquem el caldo calent i el repartim be. Ho posem al punt de sal i ho deixem coure fins que l'arròs és cuit (aproximadament uns 20 minuts). El retirem del foc, es deixa reposar un minut i el servim.

A nosaltres ens va quedar un punt caldós que ja ens va agradar molt.

8 comentaris:

  1. Un arròs molt saludable, aquest pel memòries!

    ResponElimina
  2. Genia, aquest diumenge tenia ganes de fer arròs i aquest em va genial!!

    ResponElimina
  3. MMmm, que bo!! carxofes, que bones, sípies, que bones... un arròs fantàstic!!!

    ResponElimina

  4. Cori i Mercé; Un arrós de mar i muntanya aquest amb carxofes i sepia. Un arrós per deixar bocabadats al comensals i si més no, tenir la boca oberta per poder-l'ho assaborir.
    Salutacions Mercé i Cori¡¡ :O)

    ResponElimina
  5. Quin arròs més bo!!!! El toc de la carxofa......és molt bo!!! A mi m'agrada molt!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  6. A casa amb carxofes en fem, haurem de possar sípia la propera vegada.;)
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  7. quina pintassa noies! amb un plat així al davant segur que el deixem ben net! moltíssimes gràcies per tot. petonets

    ResponElimina
  8. Your very own commitment to getting the solution all over turned out to be
    Neuroluma astonishingly powerful and have always enabled employees just like me to get to their desired goals. Your own invaluable useful information denotes a lot to me and much more to my office workers. Warm regards; from all of us.
    http://www.healthsupreviews.com/neuroluma/

    ResponElimina